watersportvereniging "Waalwijk"

De jachthaven die toegang geeft tot het hart van Brabant

Ons Adres

Ligplaatsinformatie

Steunpunt Unie van Watertoeristen

Geassocieerde haven VPF

AVG

Clubhuis

Omgeving

Walstalling

Verplichte controle vaartuigen

Jeugd in actie op het water

Bemanningswissel Kikarow 5 mei 2019

Koppelingen

Relaties

Pinnen bij jachthaven De Langstraat is vanaf heden mogelijk

Passanten kunnen vanaf heden hun passantengeld met hun pinpas betalen. Ook het verenigingsvlaggetje dat 10 Euro kost, is te betalen met een pinpas.

Nieuw naambord ingang Kerkvaartse haven

Bij de toegang van de Kerkvaartse haven is een nieuw naambord geplaatst. Hierop is vermeld dat Floris Watersport, in- en verkoop pleziervaartuigen, gevestigd is in de Kerkvaartse haven en dat bij jachthaven De Langstraat passanten welkom zijn. Passanten dienen door te varen naar steiger C om aan te meren op de meldsteiger. Vooraf telefonisch contact opnemen met de havenmeester is aan te bevelen. Dan wordt u direct een plaats toegewezen.

Afstand naar de winkels in het centrum is met de fiets 4 minuten. Leenfietsen beschikbaar. Het naastgelegen restaurant biedt voldoende mogelijkheden voor een culinair etentje of afhalen. De passantenplaatsen zijn allen voorzien van een zijsteiger en stroom. Drinkwater is op de steigers aanwezig. Het passantentarief is € 1,25 per meter boot lengte, inclusief stroom, drinkwater en gebruik douches.
Telefoonnummer havenmeester: 06-12 99 71 01

Passanten zijn welkom

Passanten zijn weer welkom op onze jachthaven, wel moeten zij zich houden aan de sociale instructies en kunnen zij geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen. De sanitaire voorzieningen zijn gesloten op last van de veiligheidsregio tot 1juli.

Ook wij zijn volledig in de greep van het coronavirus.
We volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid in casu het RIVM nauwkeurig.
Dat betekent dat we alle activiteiten opgeschort hebben tot nader bericht.
We kunnen geen passanten ontvangen.
Recreatief varen is (nog) toegestaan echter rondhangen in onze haven of contacten met aanwezige mensen is normaal gezellig, maar nu ongepast.

Zie ook: https://www.varendoejesamen.nl/kenniscentrum/artikel/waterrecreatie-en-corona-maatregelen

Nieuwjaarsreceptie zondag 12 januari 2020 De evenementencommissie van watersportvereniging Waalwijk organiseerde traditioneel in het nieuwejaar de nieuwjaarsreceptie. Niet op de vertrouwde locatie in Waalwijk, maar in Sociaal Cultureel Centrum Den Bolder in Waspik omdat hun nieuwe onderkomen in Waspik nog geen clublokaal heeft. Voorzitter Tjeu de Meijer wenste, namens zijn mede bestuursleden, iedereen een gezond en gelukkig nieuwjaar met veel vaar plezier.

Na het ondertekenen van de nieuwe huurovereenkomst door wethouder Ronald Bakker en namens watersportvereniging Waalwijk Tjeu de Meijer voorzitter en Bub Engelen secretaris werd met champagne geproost op een goede toekomst voor watersportvereniging Waalwijk in Waspik. Wethouder Ronald Bakker wenste de watersporters een goede toekomst en vroeg een applaus voor alle vrijwilligers die hieraan hun bijdrage hebben geleverd. Een daverend applaus was het resultaat.
Een geslaagde en druk bezochte nieuwjaarsreceptie.

Foto's René Jacobs

Op donderdag 11 april 2019 is de gemeenteraad akkoord gegaan met de aankoop van jachthaven Scharloo door de gemeente.
Reden voor de koop van de gemeente is het realiseren van de Oostelijke insteekhaven.
De plaats waar de oostelijke insteekhaven gepland is, wordt nu gebruikt door watersportvereniging Waalwijk.
Door de aankoop krijgt de gemeente zeggenschap over de zuidzijde en oostzijde van de haven (grotendeels secundaire kering).
Watersportvereniging Waalwijk is akkoord gegaan met het verplaatsen van hun locatie naar het einde van de Kerkvaartse haven in Waspik.